Kanādas un Krievijas juniori iekļūst pasaules čempionāta finālā (29)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules U-20 hokeja čempionāta finālā svētdien iekļuva galvenā favorīte Kanāda un Krievijas valstsvienība.

Kanādas komanda pusfināla mačā Toronto ļoti pārliecinoši ar rezultātu 5:1 apspēlēja Slovākijas izlasi.

Ar «hat-trick» jeb trīs gūtiem vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Niks Petans, bet trīs rezultatīvas piespēles veica uzlecošā superzvaigzne Konors Makdeivids, kam nākamajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā paredz pirmo numuru.

Vimeo

«Viņš bija neapturams,» IIHF mājas lapā par Petana sniegumu izteicies Makdeivids. «Vienkārši piespēlēju viņam ripu un viņš atrod veidu, kā to dabūt vārtos. Petans ir lielisks hokejists.»

Ar trīs rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās arī Kērtiss Lazars.

Tikmēr Krievijas U-20 hokejisti nedaudz sīvākā pusfināla cīņā ar 4:1 pārspēja Zviedrijas izlasi. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Aleksandrs Šarovs.

«Izdarīju vien divus metienus un abas reizes ripa nonāca vārtos,» sacīja Šarovs. «Iespējams, man palīdzēja arī veiksme.»

Vimeo

Kanādas un Krievijas juniori pēdējo reizi finālā savā starpā spēlēja 2011. gadā, kad turnīrs notika Bufalo (ASV). Uzvaru toreiz izcīnīja Krievija, kas finālā iekļuva arī gadu vēlāk, taču tad zaudēja Zviedrijai. Savukārt Kanāda finālā pēdējo reizi bija jau minētajā 2011. gadā.

Zviedrija, kura līdz šim turnīrā nebija zaudējusi nevienā spēlē, iepriekšējos trīs gadus bija iekļuvusi finālā, taču šoreiz skandināviem nāksies cīnīties par bronzas godalgām.

Abas spēles par medaļām risināsies pirmdien.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu