«AirAsia» pilota meita vēršas pie sabiedrības ar lūgumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Avarējušās lidmašīnas «AirAsia» pilota meita nākusi klajā ar aizkustinošu lūgumu sabiedrībai pārstāt notikušajā vainot viņas tēvu, vēsta ārvalstu mediji.

Kapteiņa Irianto meita - 22 gadus vecā Andžela Angi Ranastiani savu lūgumu paudusi televīzijā. Tikmēr varas iestādes norādījušas, ka jau drīzumā varētu atrast lidmašīnas «melnās kastes».

«Es nespēju to pieņemt. Neviens pilots nenodarītu pāri saviem pasažieriem. Viņš ir tikai upuris, kurš aizvien nav atrasts. Mana ģimene sēro,» meitenes sacīto citē «The Straits Times».

Jāatgādina, ka pirmdien tika atrastas vēl trīs bojāgājušo pasažieru mirstīgās atliekas, līdz ar to atrasto bojāgājušos skaits sasniedzis 37.

Pirmdien lidmašīnas meklēšanas rajonā uzlabojušies laika apstākļi, ūdenslīdēji turpina savu darbu, meklējot lidmašīnas atlūzas un bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Ūdenslīdējiem izdevies atrast arī pasažieru personīgās mantas - uzietas vairākas mugursomas. Tāpat jūras dzelmē izdevies konstatēt jau piekto lielizmēra objektu, kas varētu būt lidmašīnas atlūza.

Jau ziņots, ka pēc Indonēzijas meteorologu domām lidmašīnas katastrofas iemesls bija dzinēja apledošana. Pēdējo 30 gadu laikā nav notikušas «Air Asia» izmēru lidmašīnu aviokatastrofas, kuru iemesls būtu dzinēja apledošana.

Apledošana notiek mitrumam sliktos laika apstākļos pārvēršoties ledū un nokļūstot dzinējā. Ja ledus gabali atkal pārvēršas par šķidrumu un sasalst otrreiz, tie var nolauzt lidmašīnas turbīnas lāpstiņas vai bojāt aizdedzi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu