Meklētāji cer atgūt avarējušās «AirAsia» lidmašīnas «melnās kastes» (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Meklētāji ceturtdien centīsies izcelt no Javas jūras dzelmes avarējušās «AirAsia» lidmašīnas asti ar «melnajām kastēm», paziņojušas amatpersonas.

Trešdien meklētājiem izdevās atrast lidmašīnas asti, ļaujot cerēt, ka turpat ir arī «melnās kastes», kas atrodas lidmašīnas astes daļā.

Uz vietu, kur nogrimuši šie lidmašīnas fragmenti, tika nosūtītas trīs nirēju komandas, lai nomērītu asti un noteiktu, vai to iespējams izcelt virs ūdens ar visām «melnajām kastēm».

Tomēr sliktā redzamība jūras dzelmē neļāva noteikt, vai «melnās kastes» joprojām atrodas piestiprinātas pie astes, atklāja Indonēzijas Nacionālās meklēšanas un glābšanas aģentūras vadītājs Bambangs Sulistio.

«Mēs gaidām, kad straumes norims un varēsim atkal nosūtīt nirējus,» viņš piebilda.

Sulistio norādīja, ka «melnās kastes» prasa īpašu apsiešanos un nepieciešams avārijas izmeklētāju apstiprinājums, pirms lidmašīnas aste tiek izcelta no ūdens.

Lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad 28.decembrī ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) vētras laikā pazuda no radaru ekrāniem.

Līdz šim atrastas tikai 40 bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Avārijas cēlonis joprojām nav zināms, bet, iespējams, vainojami sliktie laikapstākļi.

Viens no pilotiem īsi pirms lidmašīnas pazušanas no radaru ekrāniem lūdza atļauju pacelties augstāk, lai izvairītos no sliktiem laikapstākļiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu