Junkers slavē Latviju par paveikto un sagatavošanos prezidentūrai ES (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Kalniņš/Valsts prezidenta kanceleja

Ceturtdien Valsts prezidents Andris Bērziņš Melngalvju namā tikās ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru, kurš ieradies Rīgā, lai piedalītos Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanā un vizītes laikā ar Latvijas augstākajām amatpersonām pārrunātu prezidentūrai un Latvijai nozīmīgākos jautājumus.

Kā informē prezidenta Preses dienestā - sveicot augsto viesi Latvijā, Bērziņš uzsvēra, ka Latvijas situāciju viennozīmīgi raksturo politiska, ekonomiska un iekšēja stabilitāte, kas vienlaikus ir pamats pārliecībai, ka Latvija savu prezidentūru aizvadīs veiksmīgi.

Raksturojot Latvijas redzējumu par prioritātēm prezidentūrai ES Padomē, Valsts prezidents norādīja, ka pēdējos gados Latvija kā ES dalībvalsts ir mērķtiecīgi strādājusi pie sadarbības paplašināšanas ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm, kas gan šobrīd, gan nākotnē varētu būs ļoti nozīmīgi arī visai ES.

«Izmantojot savu vēsturisko pieredzi un ģeogrāfisko situāciju, Latvija var daudz darīt un būt kā saskarsmes punkts starp rietumiem un austrumiem,» piebilda Andris Bērziņš. Vienlaikus prezidents uzsvēra, ka Latvijas labākā eksporta prece šobrīd ir izglītība un uzkrātā pieredze reformu procesos.

EK priekšsēdētājs, sveicot Latviju kā prezidējošo valsti, uzsvēra, ka prezidentūra ir ļoti nozīmīgs notikums, jo tā dod valstij arī papildus iespēju parādīt sevi un palielināt savu atpazīstamību. Vienlaikus Junkers atzīmēja maijā Rīgā gaidāmā Austrumu partnerības samita nozīmīgumu, kas ir būtisks politikas virziens arī visai ES. EK priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijas izaugsmes un attīstības rādītāji ir iespaidīgi.

Sarunā tika skarti arī EK priekšsēdētāja darba kārtībā izvirzītie jautājumi par ekonomisko izaugsmi un investīciju paketi ES valstīm, enerģētikas politikas attīstību, kā arī Latvijas interesēm šajos jautājumos.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu