Latvija var nodrošināt sabalansētu pieeju Krievijas un Ukrainas konflikta risināšanā, norāda Mogerīni (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvija prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) Padomē var nodrošināt sabalansētu pieeju Krievijas un Ukrainas konflikta risināšanā, šodien diskusijas laikā ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem norādīja ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Saistībā ar Krievijas un Ukrainas attiecību risināšanu ES nepieciešams izmantot dažādus stratēģijas elementus - gan sankcijas, gan sadarbības kanālus, lai panāktu risinājumu. Latvijas prezidentūra ES Padomē var nodrošināt sabalansētu pieeju šajā jautājumā, pauda Mogerīni, piebilstot, ka ES ir jāatbalsta Ukraina dialogā ar Krieviju. Viņa skaidroja, ka ES ir daudz līdzekļu, ko izmantot, un jādomā, kā tos pielietot pēc iespējas labākā veidā.

Kā ziņots, lai pārrunātu Latvijas prezidentūras prioritātes un veicinātu sociālo partneru, nevalstisko organizāciju un sabiedrības dialogu ar Eiropas Komisiju (EK), šodien tradicionālajā vizītē prezidējošajā valstī ieradusies EK komisāru kolēģija. Mogerīni ieņem arī EK prezidenta vietnieces amatu.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu