Foto: Dāvis atgriezies mājās (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Deviņus gadus vecais Dāvis, kuram tika veikta operācija Filadelfijas bērnu slimnīcā, ir atgriezies Latvijā, portālu «Apollo» informēja Bērnu slimnīcas fonda pārstāve Ieva Lejniece.

Viņa pastāstīja, ka Dāvis jūtoties labi un esot ļoti priecīgs atkal būt mājās.

Dāvis ar mammu sūta sirsnīgus sveicienus visiem labajiem cilvēkiem, kas viņiem palīdzēja un atbalstīja.

Kā ziņots, deviņgadīgais Dāvis, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, par saziedotiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem tika nogādāts ārstēšanai ASV. Tur viņam veiksmīgi veikta operācija.

Dāvja ārstēšana bija iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā. Ārstēšanai bija nepieciešami 427 500 ASV dolāri jeb aptuveni 348 000 eiro. Iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedoja 317 173,95 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.

Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu