Būtisks jaunums «Air Asia» lidmašīnas meklēšanas operācijā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Meklētāju kuģim Javas jūrā piektdien izdevies uztvert signālus, kas varētu būt avarējušas «AirAsia» lidmašīnas «melnās kastes» signāli, paziņojušas Indonēzijas amatpersonas.

Kāda meklēšanas operācijā iesaistīta augsta ranga amatpersona atklāja, ka kuģis uztvēris signālus netālu no vietas, kur atrasta lidmašīnas aste. Turp nosūtīti nirēji.

Lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad 28.decembrī ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) vētras laikā pazuda no radaru ekrāniem.

Līdz šim atrastas tikai 40 bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Sliktie laikapstākļi ir apgrūtinājuši lidmašīnas atlūzu meklēšanu, tomēr amatpersonas cer, ka izdosies atrast «melnās kastes», kas varētu sniegt atbildes uz jautājumiem par avārijas cēloņiem.

«Melnās kastes» izstrādātas tā, lai raidītu signālus 30 dienas pēc lidmašīnas avārijas, dodot iespēju meklētājiem tās atrast.

Lidmašīnas aste, kura «melnās kastes» atradās, tika atrasta trešdien daļēji aprakta smiltīs 30 metrus zem ūdens. Nekādi signāli sākotnēji netika uztverti.

Izpētīt lidmašīnas asti nosūtīti vairāki desmiti augstākās klases Indonēzijas nirēju, tomēr spēcīgo straumju dēļ viņiem līdz šim nav izdevies pilnībā pārmeklēt atlūzas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu