Krievijas politologam «interesanta» sazvērestības teorija par teroraktiem Francijā (219)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas politologs Aleksejs Martinovs Krievijas propaganda medija «Life News» ēterā paziņojis, ka nav konspirācijas teoriju piekritējs, tomēr ir pārliecināts, ka teroraktos Francijā vainojami ASV specdienesti.

«Gribu uzsvērt, ka pēdējos gados un desmitgadēs tā dēvētais islāma terorisms ir vienas no vadošo specdienestu pasaulē rokās, es runāju par ASV,» viņš sacīja, norādot, ka aiz islāmistiem kaut kādā mēra stāv amerikāņu kuratori.

Martinovs uzskata, ka nosauktais iemesls - pravieša Muhameda karikatūra - ir smieklīgs.

«Ko, piecus gadus plānoja? Tas ir smieklīgi. Viss bija izdarīts precīzi. Un to sagatavoja citi, nevis šie ļaudis, kas ir tikai izpildītāji,» viņš sacīja.

Viņš norāda, ka vien divas dienas pirms terorakta Francijas prezidents Fransuā Olands izteicis kritiku Krievijai noteiktajām sankcijām, un šie notikumi varot būt saistīti.

Politologs arīdzan vērsis uzmanību uz to, ka karikatūristu slepkavību tagad sauc par uzbrukumu vārda brīvībai Eiropā, bet no otras puses visiem ir skaidrs, ka šajā stāsta kaut kas nav pareizi. Martinovs ir pārliecināts, ka islāma radikāļi nereaģē uz publikācijām žurnālos. Karikatūru parādīšanās «Charlie Hebdo» varēja būt specdienestu inspicēta pirms vairākiem gadiem, lai varētu Francijā sēt uz reliģiju balstītas bailes.

«Šie teroristi izgājuši sagatavošanos «Islāma valstī», bet tagad ar sakosties zobiem ASV prezidents «Islāma valsti» sauc par draudu. Bet kam pieder šis projekts? Tas ir ASV projekts,» viņš norādīja.

ASV esot izdevīgi sēt haosu Eiropā, lai apklusinātu veselā saprāta balsis, kas aicina atjaunot sadarbību ar Krieviju. ASV esot uzlicis Eiropu uz konfrontācijas ceļa, taču šis ceļš ir neizdevīgs pašiem eiropiešiem, jo rada ne vien ekonomisku, bet arī civilizācijas krīzi.

Komentāri (219)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu