Foto: No ūdens izceļ avarējušās «AirAsia» lidmašīnas asti (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums/Youtube.com

Javas jūrā avarējušās zemo cenu aviosabiedrības «Air Asia» pasažieru lidmašīnas aste sestdien izcelta no ūdens, tomēr, šķiet, būtisko tā dēvētās melnās kastes ar lidojuma ierakstiem nav izceltas, paziņoja Indonēzijas amatpersonas.

«Air Asia» lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem 28.decembra rītā nogāzās Javas jūrā pēc tam, kad tā bija pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā un devusies uz Singapūru. Drīz pēc pacelšanās apkalpe bija lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laikapstākļiem.

Lidmašīnas aste, kurā atrodas «melnās kastes», tika atrasta 30 metru dziļumā un sestdien pacelta uz kuģa, izmantojot peldošus lielus balonus un ceļamkrānu.

Indonēzijas jūras spēku preses spēku pārstāvis Manahans Simorangkirs informēja, ka lidmašīnas aste ir iecelta jūras spēku kuģī «Banda Aceh» un uz tās ir redzams «AirAsia» logo, kas apliecina, ka tā ir avarējušās lidmašīnas aste.

Lidmašīnas aste ir lielākā no tās atlūzām, kas atrasta, un var sniegt pavedienus par iemesliem, kādēļ notika katastrofa.

Tomēr «melnās kastes», kas ir būtiskas katastrofas iemeslu noskaidrošanā un var atklāt pilotu pēdējo sarunu un citus lidojuma datus, visticamāk, ir atdalījusies no astes, apliecināja Indonēzijas Nacionālās meklēšanas un glābšanas aģentūras direktors S.B.Suprojadi.

Piektdien tika konstatētas skaņas no «melnajām kastēm», raisot cerības par drīzu to atrašanu.

Tomēr cerības pagaisa, kad tika konstatēts, ka skaņas nenāk no atrastās astes un, visticamāk, «melnās kastes» atrodas dziļi jūras dzelmē apmēram kilometru uz dienvidaustrumiem no astes.

Ūdenslīdēji turpina darbu, lai noteiktu konkrētu «melno kastu» atrašanās vietu, tomēr ir nepieciešami mierīgi ūdeņi, jo pat kuģa aizbraukšana garām var izraisīt signāla pazušanu.

Līdz šim no ūdens ir izceltas 48 katastrofas upuru mirstīgās atliekas. Visi cilvēki uz lidmašīnas klāja, izņemot septiņus, bija Indonēzijas pilsoņi. Lidmašīnā atradās trīs Dienvidkorejas pilsoņi, viens Singapūras, viens Malaizijas un viens Lielbritānijas pilsonis. Otrais pilots Remi Plesels ir Francijas pilsonis.

Indonēzijas meteoroloģiskā aģentūra paziņoja, ka katastrofu izraisījuši laikapstākļi, jo lidmašīna ielidojusi vētras mākoņos, kur apledojums izraisīja tās dzinēju traucējumus.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu