Mazā Dāvja glābšana: noticis tas, kas pirms mēneša šķita gandrīz neiespējami (11)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV

Deviņgadīgais Dāvis pēc atgriešanās no ASV, kur viņam tika veikta dzīvībai nepieciešama operācija, ir dzīvespriecīgs un jau apmeklējis skolu, pirmdien intervijā telekanālam «Rīga TV24» sacīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

«Dāvis jūtas labi, viņš bija pat skolā uz desmit minūtēm,» teica Dambiņa.

Ir «prieks un laime, ka dzīve atgriežas ierastajās sliedēs» un ģimenei, puisēna ārstējošajam ārstam ir liels gandarījums par veiksmīgi noritējušo operāciju, jo pirms mēneša tas šķitis gandrīz neiespējami, viņa pauda. «Kopā izdarījām reālu darbu, izglābām dzīvību deviņgadīgam bērnam,» akcentēja fonda pārstāve.

Šobrīd neesot nekādu indikāciju par to, ka Dāvim būtu nepieciešams atkārtoti doties uz ASV un veikt atkārtotu operāciju, tomēr veselības problēmu cēloni ārsti joprojām turpina meklēt.

Dambiņa uzsvēra, ka sociālajos tīklos izskanējusī informācija par to, ka Dāvja ģimene dzīvo ārvalstīs, bija nepatiesa. «Vecāki strādā Latvijā un arī Dāvis mācās skolā Latvijā un mācījās arī pirms saslimšanas,» viņa sacīja.

Attiecībā uz to, vai sniegt palīdzību bērnam, kas kādu laiku dzīvojos citā valstī, jāizvērtē katram pašam, tomēr Bērnu slimnīcas fondam tas nav šķitis būtiski. Reizē Dambiņa apliecināja - ja bērns būtu citas valsts pilsonis, fonds ziedotājus par to būtu informējis.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā deviņgadīgais Dāvis atgriezās Latvijā no ārstēšanās ASV. Bērnu slimnīcas fondā aģentūrai BNS pavēstīja, ka puisēns ir ļoti priecīgs atgriezties mājās, kā arī viņš un Dāvja mamma sūta sirsnīgus sveicienus visiem labajiem cilvēkiem, kas viņiem palīdzēja un atbalstīja.

Pēc atgriešanās no Amerikas Dāvis būs bērnu slimnīcas ārstu ambulatorā uzraudzībā, aģentūrai BNS pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

«Pēc ASV ārstu ieskatiem Dāvis var dodies mājup. Filadelfijas bērnu slimnīcas ārsti kopā ar bērnu slimnīcas mediķiem turpinās analizēt un veikt vēl nepieciešamos izmeklējumus attālināti, lai meklētu cēloni, kā rezultātā zēnam radās nopietni veselības sarežģījumi. Dāvis būs ciešā bērnu slimnīcas ārstu ambulatorā uzraudzībā, lai turpinātu izvēlēto ārstēšanas taktiku un nepieciešamības gadījumā to mainītu vai papildinātu,» aģentūrai BNS pastāstīja Namniece.

Dāvis uz ASV devās pagājušā gada 16.decembrī, lai saņemtu dzīvībai nepieciešamu operāciju. 18.decembrī zēnam veica plānoto operāciju, kas ilga astoņas stundas. Namniece norāda, ka procedūra bija veiksmīga un Dāvim jau decembra beigās tika izņemtas drenes un viņš patstāvīgi varēja staigāt pēc gandrīz vairāk nekā pusgadu ilga ārstēšanās perioda.

Puisēna dzīvības glābšanai un veselībai pāris dienu laikā tika ziedoti 317 173,95 eiro, valsts piešķīra 100 000 eiro. Dāvis bija pirmais pacients no Latvijas, kuram bija nepieciešams doties ārpus Eiropas Savienības un ekonomiskās zonas, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, jo tāda bija iespējama tikai ASV.

Dāvim tika konstatēta smaga kombinēta pataloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā dēļ veidojas neatgriezeniski vielu maiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu