Krievija cer, ka Latvija tai palīdzēs atrisināt problēmas ar ES (233)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievija cer, ka Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā (ES) sekmēs problēmu atrisināšanu Krievijas un ES attiecībās, pēc sarunām ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču sacīja viņa Krievijas kolēģis Sergejs Lavrovs.

«Cerams, ka Latvijas pirmā maiņa ES sekmēs to problēmu novēršanu, kuras pastāv Krievijas un ES attiecībās, mūsu priekšā stāvošo jautājumu atrisināšanu,» sacīja Krievijas ministrs.

«Esam ieinteresēti sadarboties ar visām ES valstīm, protams, uz vienlīdzīga pamata,» piebilda Lavrovs.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (233)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu