Satraucošs pavērsiens «Air Asia» lidmašīnas avārijas lietā (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aviokompānijas «Air Asia» lidmašīna, kura avarēja pirms divām nedēļām, iespējams, eksplodējusi vēl pirms tā iekrita ūdenī, ar šādu satraucošu versiju pirmdien klajā nācis kāds Indonēzijas valdības pārstāvis, vēsta «Reuters».

Tiek pieļauts, ka sprādziens varētu būt noticis sakarā ar «ievērojamu gaisa spiediena maiņu».

«Mans pieņēmums balstīts uz to, kādā stāvoklī atradās lidmašīnas atlūzas un citiem atradumiem avārijas vietā. Tie liecina, ka lidmašīna uzsprāga pirms tā saskārās ar ūdeni,» pirmdien paziņoja Nacionālās meklēšanas un glābšanas aģentūras pārstāvis.

Viņš norādīja, ka lidmašīnas vraka kreisais sāns, pēc visa spriežot, ir sadalījies vairākās daļās, kas varētu norādīt uz strauju spiediena maiņu, kas izraisījusi eksploziju.

Šo faktu apstiprinot arī fakts, ka zvejnieki šajā rajonā dzirdējuši sprādzienu un pēc tam redzējuši virs ūdens paceļamies melnus dūmus.

Ūdenslīdējiem pirmdien izdevies izcelt lidmašīnas «melno kasti», kas ir milzīgs solis uz priekšu katastrofas apstākļu noskaidrošanā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu