Indonēzijā atrod avarējušās «AirAsia» lidmašīnas otru «melno kasti» (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Indonēzijas ūdenslīdēji otrdien atrada otru no abām aviosabiedrības «AirAsia» pasažieru lidmašīnas «melnajām kastēm» tās katastrofas vietā Javas jūrā, un šis atradums var palīdzēt izskaidrot šīs katastrofas cēloņus, trešdien paziņoja amatpersona.

«Melnā kaste» ar pilotu sarunu ierakstiem ir atrasta un izcelta no ūdens, sacīja meklēšanā iesaistīta amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti. Šī ierīce ir nogādāta uz Indonēzijas karaflotes kuģi «Banda Aceh».

Pirmdien ūdenslīdēji Javas jūrā atrada šīs lidmašīnas pirmo «melno kasti» ar lidojuma datiem.

Zemo cenu aviosabiedrības «AirAsia» lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem 28.decembra rītā nogāzās Javas jūrā pēc tam, kad tā bija pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā un devusies uz Singapūru.

Drīz pēc lidmašīnas pacelšanās apkalpe bija lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laikapstākļiem.

Indonēzijas meteoroloģiskā aģentūra ir paziņojusi, ka katastrofu izraisīja laikapstākļi, jo lidmašīna ielidojusi vētras mākoņos, kur apledojums izraisīja tās dzinēju darbības traucējumus.

Līdz šim no ūdens ir izceltas 48 katastrofas upuru mirstīgās atliekas.

Visi cilvēki aviolainerī, izņemot septiņus, bija Indonēzijas pilsoņi. Lidmašīnā atradās trīs Dienvidkorejas pilsoņi, viens Singapūras, viens Malaizijas un viens Lielbritānijas pilsonis. Otrais pilots Remī Plesels bija Francijas pilsonis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu