Satversmes tiesa neierosinās lietu par Kobzona iekļaušanu «melnajā sarakstā» (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satversmes tiesa (ST) atteikusies ierosināt lietu par Krievijas estrādes mākslinieka Josifa Kobzona iekļaušanu «melnajā sarakstā», aģentūru LETA informēja ST padomniece Līga Pauliņa.

Pieteikumu tiesā bija iesniedzis pats Kobzons. Viņš apstrīdējis pērn ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) pieņemto lēmumu par Kobzona iekļaušanu to nevēlamo personu sarakstā, kurām uz nenoteiktu laiku ir liegta ieceļošana Latvijā.

Kobzons pieteikumu iesniedza pagājušā gada 15.decembrī, lūdzot atzīt Imigrācijas likuma 61.panta septīto daļu par neatbilstošu Satversmes 92.panta pirmajam teikumam. Apstrīdētā norma paredz, ka ārlietu ministra lēmums par ārzemnieka iekļaušanu nevēlamo personu (persona non grata) sarakstā, nav pārsūdzams.

Tiesa, izskatot pieteikumu, atzinusi, ka tas neatbilst Satversmes tiesas likuma prasībām, un nolēma atteikties ierosināt lietu.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā neilgi pirms konkursa «Jaunais vilnis» sākuma Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs paziņoja, ka Latvijas «melnajā sarakstā» tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu