Katastrofas uz ceļiem: CSDD izplata aicinājumu uzņēmējiem (89)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ņemot vērā traģisko situāciju uz ceļiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) uzrunā tirgotājus un uzņēmējus – organizēt akcijas un veicināt vestu pieejamību, lai cilvēkiem būtu lielākas iespējas iegādāties atstarojošās vestes ar atlaidēm. 

Šogad ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā jau septiņi gājēji, faktiski visas traģēdijas notikušas diennakts tumšajā laikā un gājējiem nav bijuši atstarojošie elementi, tādēļ CSDD atgādina gājējiem valkāt gaismu atstarojošas vestes vai apģērbu ar atstarojošajiem elementiem, kā arī ievērot satiksmes noteikumus.

Valsts policijas informācija liecina, ka, piemēram, otrdien, 2015.gada 13.janvārī, Grobiņas novadā automašīna nāvējoši traumēja vīrieti, kurš gāja pa ceļa vidu bez atstarojošajiem elementiem apģērbā; Rīgā automašīna notrieca gājēju, kurš notikuma vietā nomira.

Arī iepriekš visbiežākie iemesli satiksmes negadījumiem ir gājēju paviršība pret prasību diennakts tumšajā laikā un nepietiekamas redzamības apstākļos obligāti valkāt gaismu atstarojošu vesti vai apģērbu ar atstarojošiem elementiem, kā arī pamatnoteikumu pārkāpšana, piemēram, ielas šķērsošana neatbilstošā vietā.

Pērnā gada nogalē, kampaņas «Redzams, tātad dzīvs!» laikā CSDD ar partneriem mazturīgajiem iedzīvotājiem jau izdalīja vairāk nekā 22 tūkstošus atstarojošo vestu. Tāpat CSDD aicinājumam par atstarojošajām vestēm atsaucās arī vairāki uzņēmumi, pašvaldības; visas sabiedrības drošības interesēs ir turpināt šīs iniciatīvas.

Kampaņas «Redzams, tātad dzīvs!» rezultātu analīze apliecina atstarojošo vestu un / vai apģērba ar atstarojošajiem elementiem lietošanas nozīmi. Proti, pērn novembrī, kad notika šī kampaņa un tika dalītas vestes, bojā gājušo gājēju skaits, salīdzinot ar 2013.gada novembri, samazinājās vairāk nekā divas reizes.

Atstarojošo materiālu izmantošana attiecas ne tikai uz gājējiem, bet arī uz citiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, uz velosipēdistiem, ja velosipēds nav aprīkots ar atbilstošiem lukturiem, uz autovadītājiem, ja tumsā nākas izkāpt no auto uz neapgaismota ceļa.

Klips «Redzams, tātad dzīvs!»

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu