Foto: Javas jūrā atrod «AirAsia» lidmašīnas fizelāžu (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Singapūras jūras spēku kuģis atradis Javas jūrā pie Indonēzijas avarējušās aviosabiedrības «AirAsia» pasažieru lidmašīnas fizelāžu - 30 metrus garu tās posmu ar spārnu, trešdien paziņoja vietējās varas iestādes.

Attēlos, kas ar tālvadību uzņemti no kuģa, redzamas lidmašīnas spārna daļas un uzraksts uz fizelāžas, sociālās saziņas vietnē «Facebook» paziņoja Singapūras aizsardzības ministrs Huans Junhons. Viņš norādīja, ka Indonēzijas meklēšanas darbu amatpersonas ir informētas, lai tās varētu sākt fizelāžas izcelšanu.

Atrastā fizelāžas daļa ir 30 metru gara un desmit metru plata, un tās augstums ir trīs metri, informēja Indonēzijas Nacionālās meklēšanas un glābšanas aģentūras direktors Henrijs Bambang Soelistjo.

«Fizelāža ar spārnu, kas joprojām ir kopā ar to, tika atrasts prioritārajā meklēšanas zonā, un ir apstiprināts, ka tā ir «AirAsia» lidmašīnas daļa,» informēja aģentūras vadītājs.

Viņš piebilda, ka fizelāža atrasta 28 metru dziļumā trīs kilometru attālumā no vietas, kur iepriekš atrada lidmašīnas asti, un 800 metrus no tā dēvēto melno kastu atrašanas vietas.

«Air Asia» lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem 28.decembra rītā nogāzās Javas jūrā pēc tam, kad tā bija pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā un devusies uz Singapūru. Drīz pēc pacelšanās apkalpe bija lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laikapstākļiem.

Līdz šim no ūdens ir izceltas 50 katastrofas upuru mirstīgās atliekas. Visi cilvēki aviolainerī, izņemot septiņus, bija Indonēzijas pilsoņi. Lidmašīnā atradās trīs Dienvidkorejas pilsoņi, viens Singapūras, viens Malaizijas un viens Lielbritānijas pilsonis. Otrais pilots Remī Plesels bija Francijas pilsonis.

Tiek uzskatīts, ka lielākā daļa katastrofas upuru mirstīgo atlieku atrodas fizelāžā.

Indonēzijas meteoroloģiskā aģentūra paziņoja, ka katastrofu izraisījuši laikapstākļi, jo lidmašīna ielidojusi vētras mākoņos, kur apledojums izraisīja tās dzinēju darbības traucējumus.

Lidmašīnas «melnās kastes» jeb lidojuma datu un pilotu kabīnes sarunu ieraksti tika atrasti pirmdien un otrdien.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu