Kalniete: Rīgas samitā būtu svarīgi spriest par vīzu režīma liberalizēšanu ar Baltkrieviju (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrumu partnerības samitā, kas maijā notiks Rīgā, būtu svarīgi spriest arī par vīzu režīma liberalizēšanu ar Baltkrieviju, žurnālistiem pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

Norādot uz gaidāmajām aktualitātēm saistībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē lomu Austrumu partnerības īstenošanā, viņa sacīja, ka ES un Baltkrievijas sarunu pašreizējā stadijā ir runa par regulējuma izmaiņām attiecībā uz diplomātisko pasu izmantošanu.

Priekšnosacījums šo plānu īstenošanai ir vairāku politieslodzīto atbrīvošana, bez kuras nekas nenotikšot. Salīdzinājumā ar citām Austrumu partnerības valstīm Baltkrievija gan atrodas politiski izolētā situācijā, pauda politiķe. Taču, ņemot vērā tās īstenoto politiku, Baltkrievija izskatās «gauži nevainīga» uz, piemēram, Azerbaidžānas fona saistībā ar cilvēktiesību pārkāpumiem, teica politiķe.

Kalniete uzskata, ka jāturpina dialogs ar Baltkrieviju par cilvēktiesībām, likuma varu un citām ES vērtībām un reizē jādomā, kā paplašināt dialogu ar tām valsts amatpersonām, kuras nav tieši iesaistījušās represijās.

Latvijas prezidentūrai ES ir ambīcijas Austrumu partnerības samitā pieņemt tādus politiskos dokumentus, kas iezīmētu individuālu un elastīgu pieeju katrai no partnerības valstīm, piebilda politiķe.

Latvija ir prezidējošā valsts ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu