Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/21/11016051t1hfb3b.jpg)
Ir divas lietas, bez kā mums grūti iedomāties savu virtuvi, – kartupeļi un karsti kūpināts asaris. Kopā tie veido salātus, kuri ideāli iederēsies arī svētku galdā.
Sastāvdaļas
- 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai
- 500 g kartupeļu
- 100 g šalotes sīpola, smalki sakapāts
- 50 g Parmas siera, smalki sarīvēts
- 100 ml sausa baltvīna
- 200 ml zivju buljona
- 100 g mascarpone
- 50 g lociņu, smalki sagriezti
- 400 g karsti kūpināta jūras asara
- 50 ml eļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriez 1 cm mazos kubiņos. Liec karsēties katliņu un ielej tur eļļu. Pieber klāt kartupeļus un sīpolus un ļauj viegli apcepties, un pievieno baltvīnu.
- Pēc tam pakāpeniski pievieno zivju buljonu. Pievieno sāli un brīdī, kad kartupeļi ir gatavi, bet nejūk ārā, noņem no uguns un iemaisi maskarponi, Parmas sieru un smalki sagrieztus lociņus.
- Kartupeļus liec uz šķīvja un virsū liec asari. Dekorē ar lociņiem.
Recepte - Kārlis Mugins