Atzīmēs valodnieka un bibliogrāfa Benjamiņa Jēgera simtgadi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) atzīmēs latviešu valodnieka un bibliogrāfa Benjamiņa Jēgera simtgadi, aģentūra BNS uzzināja LNB.

Šī gada 16.janvārī aprit trimdas latviešu valodnieka un bibliogrāfa profesora Benjamiņa Jēgera (1915–2005) simtgade, norāda LNB. Atzīmējot un godinot profesora 100.gadskārtu un profesionālo devumu, 2015.gada martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) norisināsies Jēgera piemiņai veltīti lasījumi, kā arī tiks atklāta izstāde, kas iepazīstinās ar zinātnieka personību un dzīvi.

Piemiņas lasījumi noritēs kā trīsdaļīgs stāstījums par Jēgera daudzpusīgo darbību un tās aktualitāti mūsdienās. Par Jēgeru kā valodnieku, latviešu 17.gadsimta tekstu atradēju un pētnieku stāstīs Zviedrijas Karaliskās bibliotēkas pētnieks Jānis Krēsliņš.

Savukārt LNB Letonikas un Baltijas centra pētniecības sektora vadītājs Viesturs Zanders pievērsīsies valodnieka bibliogrāfiskajam veikumam un tā novērtējumam trimdā. Lasījumus noslēgs LNB direktors Andris Vilks, iepazīstinot interesentus ar ārvalstu bibliografēšanas problemātiku.

Izstādē centrālā vieta būs ierādīta Jēgera mūža lielākajam veikumam – «Latviešu trimdas izdevumu bibliogrāfijai» – visos pasaules kontinentos izkaisīto latviešu kultūras dzīvi aptverošam izdevumam. Nozīmīga loma bibliogrāfijas veidošanā bijusi Jēgera ideju un darbības atbalstītājiem.

Izstādē ietverti materiāli no sarakstes ar līdzstrādniekiem, kas ir bijusi daļa no apjomīgā veikuma. Vienlaikus ekspozīcijā būs apskatāmi zinātnieka darbi valodniecībā un vecākās latviešu rakstniecības pieminekļu pētniecībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu