Izskan, kādas šausmas bija plānots šorīt sarīkot Beļģijā (84)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pamatīgi bruņoti teroristi Beļģijā bija plānojuši sagrābt pasažieru autobusu un paņemt ķīlniekos cilvēkus, vēstī «The Telepgraph».

Zināms, ka divi terorismā aizdomas turētie pretterorisma operācijas laikā gājuši bojā, bet vēl viens - smagi ievainots. Iespējamo teroristu rīcībā bija četri kalašņikovi, pistoles un sprāgstvielas.

Personas, iespējams, jau piektdienas rītā bija plānojuši vērienīgu teroraktu. Tāpat teroristi bija iecerējuši nolaupīt policistu un nofilmēt, kā viņam tiek nogriezta galva. Video bija plānots publicēt internetā.

Izmeklēšana šajā lieta uzsākta dažas nedēļas pirms Parīzes teroraktiem.

Jau ziņots, ka policijas pretterorisma operācijā Vervjē, Beļģijas austrumos, gājuši bojā divi terorismā aizdomās turamie un viens aizturēts, ceturtdien apstiprinājusi prokuratūra, piebilstot, ka viņi gatavojušies īstenot Beļģijā liela mēroga teroraktus.

Aizdomās turamie nogalināti, kad sākuši šaut uz policistiem, atklāja federālais prokurors.

Pagaidām nekas neliecina, ka šī lieta būti saistīta ar pagājušā nedēļā Parīzē pastrādātajiem teroraktiem, norādīja prokurors, piebilstot, ka izmeklēšana sākusies pirms vairākām nedēļām.

Prokuratūra apstiprināja mediju iepriekš ziņoto, ka aizdomās turamie atgriezušies Beļģijā no Sīrijas un atklāja, ka policija pavisam veikusi desmit reidus, tostarp Briselē.

Beļģijas mediji iepriekš ziņoja, ka pretterorisma operācijā, kas vērsta pret džihādistu šūniņu, nogalināti divi cilvēki, viens ievainots un vairāki arestēti.

Ziņu aģentūra «Belga» vēstīja, ka bojāgājušie ir personas, kas atradušās policijas uzmanības lokā pēc atgriešanās no Sīrijas.

RTBF ziņoja, ka policijas reids notika dzīvojamā ēkā Vervjē centrā un līdzīgas operācijas īstenotas arī citviet Beļģijā, tostarp Briselē.

Saskaņā ar raidorganizācijas ziņoto, policija tika mobilizēta Briseles centrā un rajonā uz austrumiem no centra.

Laikraksts «Le Soir» vēstīja, ka galvaspilsētā norisinās liela pretterorisma operācija. Policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka aizdomās turamie plānojuši īstenot Beļģijā līdzīgus uzbrukumus, kādi pagājušajā nedēļā notika Parīzē.

Saskaņā RTBF ziņoto, operācijā Vervjē neviens policists nav cietis.

Raidorganizācijas žurnālists no notikuma vietas ziņoja, ka ap plkst.17.45 (plkst.18.45 pēc Latvijas laika) bijuši dzirdami sprādzieni un apšaudes troksnis, bet pēc 15 minūtēm situācija norimusi.

Notikumu vietā tika slēgti vairāki ceļi un ieradās ātrās palīdzības mašīnas, vēsta ziņu aģentūra «Belga».

Vervjē atrodas Beļģijas austrumos netālu no robežas ar Nīderlandi un Vāciju.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu