Islāmistu hakeri uzlauzuši vairāk nekā 20 000 Francijas tīmekļa vietņu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kopš pagājušajā nedēļā notikušajiem teroraktiem aptuveni 20 000 Francijas tīmekļa vietņu uzlauzuši «labi zināmi islāmistu hakeri», apstiprinājusi Francijas Aizsardzības ministrija.

Francijas armijas kiberdrošības vienības komandieris Arno Kustiljērs detalizētāku informāciju par uzbrucējiem nesniedza, tomēr norādīja, ka vainīgie ir no «strukturētām» grupām un «labi zināmi islāmistu hakeri».

Viņš pavēstīja, ka uzbrukumi sākās neilgi pēc svētdien notikušā gājiena Parīzes slaktiņa upuru piemiņai.

«Es uzskatu, ka šie uzbrukumi ir atbilde demonstrācijai (..) no cilvēkiem, kas neievēro noteiktas vērtības,» piebilda Kustiljērs.

Aptuveni 20 000 uzbrukumu notikuši dažādām tīmekļa vietnēm, sākot ar picas restorānu un beidzot ar skolu tīmekļa vietnēm. Uzbrukumos vietnes vai nu sabojātas, vai arī to saturs aizvietots.

Kustiljērs apstiprināja, ka uzbrukumi notikuši arī divām armijas vienību vietnēm.

Turpinās arī uzbrukumi Aizsardzības ministrijas sabiedrisko lietu nodaļas tīmekļa vietnei, un Kustiljērs atzina, ka «cilvēki regulāri mēģina tīmekļa vietni pārbaudīt».

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu