Kozlovskis: Nepieciešams atsākt diskusijas par Pasažieru datu reģistru (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešdien iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) Briselē piedalījās Eiropas Parlamenta (EP) Pilsoņu brīvības, tieslietu un iekšlietu (LIBE) komitejas sanāksmē, lai EP deputātus iepazīstinātu ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē iekšlietu nozares prioritātēm, portālam «Apollo» pavēstīja ministra padomniece Daiga Holma.

«Šodienas viedokļu apmaiņai par Latvijas prezidentūras prioritātēm jākalpo par pamatu turpmākai sadarbībai un dialogam starp Padomi un Eiropas Parlamentu pašlaik tik aktuālajos jautājumos kā iekšējā drošība, terorisms un migrācija,» uzrunā deputātiem uzsvēra ministrs.

Ministrs norādīja, ka viens no galvenajiem izaicinājumiem Latvijas prezidentūrai iekšlietu jomā ir stabilas un prognozējamas Eiropas Savienības (ES) politikas attīstība, kas sniedz nepieciešamo drošību Eiropas pilsoņiem, pilnībā garantējot to cilvēktiesības un pamatbrīvības.

«Gan notikumi Parīzē, gan arī Beļģijā atkārtoti apliecina, ka terorisma draudi ir viens no nopietnākajiem apdraudējumiem ES iekšējai drošībai, tāpēc svarīgi nodrošināt ātru un atbilstošu reakciju», atzina Kozlovskis. Ministrs informēja, ka aktuālākie izaicinājumi cīņā ar terorismu tiks apspriesti neformālajā Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē Rīgā janvāra beigās.

Latvijas prezidentūra plāno īpašu uzmanību veltīt pasākumiem, kas atbalsta un stiprina cīņu ar radikalizāciju, pilnveido informācijas apmaiņas iespējas un sadarbību atbildīgo iestāžu starpā. Tāpat ministrs uzrunā apliecināja, ka Padome cer atsākt dialogu par ES pasažieru datu reģistru (PNR). Vienlaikus ministrs apstiprināja, ka šis reģistrs jāizstrādā, pilnībā ievērojot cilvēktiesības un pamatbrīvības.

Ministrs informēja, ka Latvijas prezidentūra turpinās Itālijas prezidentūras laikā uzsākto darbu pie ES Iekšējās drošības stratēģijas aktualizēšanas, kas kalpos par būtisku ietvaru turpmākiem pasākumiem drošības nostiprināšanai.

Tāpat tika aktualizēti pasākumi, kas nodrošinās efektīvas un labi pārvaldītas migrācijas, patvēruma un robežu politikas īstenošanu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu