«Rīga 2014» programmā tapusi grāmata «Dzintara ceļš - Latvijas nākotne pasaulē» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā tapusi grāmata «Dzintara ceļš - Latvijas nākotne pasaulē», aģentūru LETA informēja nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Linda Pastare.

Ingas Ļašenko radītā grāmata tiecas izmainīt uztveri par dzintaru, tā izmantošanas iespējām un robežām. Grāmata ir izstrādāta kā alternatīvs un multidisciplinārs, ar dzintaru saistīts pētījums, kas skar tā pielietošanas jautājumus.

Vēsturiskie fakti ir pamats vispusīgai dzintara izpētei un dzintara izmantošanai mūsdienu dzīvē un zinātnes tehnoloģijās. Grāmatā sniegta mūsdienu zinātniskā pieeja sukcinīta pārstrādes veidam, dzintara integrācijas procesam ar polimēru. Pētījumā aplūkots kompozīta dzintara pavedienu tehnoloģiskais ražošanas process. Izstrādātais kompozīta materiālu ražošanas algoritms var kalpot par metodisku līdzekli zinātniskajam personālam inovatīvu materiālu izstrādē uz polimēru pamata.

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskā līnija «Dzintara ādere» atklāj tos zinātniskos un kultūras sasniegumus, kuriem ir izcilības un pasaules līmeņa pienesuma vērtība. Tas ir Rīgas un Latvijas ieguldījums pasaules kultūrā un cilvēces radošās darbības attīstībā. Grāmatas autore Rīgas Tehniskās universitātes doktore Ļašenko patentējusi izgudrojumu - dzintara diegu, kuram ir plašas izmantošanas iespējas gan tekstilmākslā, gan medicīnā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu