Interesanti fakti par filmas «Stulbs un vēl stulbāks» veidošanu (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmā filma «Stulbs un vēl stulbāks» tika demonstrēta kinoteātros pirms 20 gadiem. Brāļu Farelli filmai tika neticami liela uzmanība, aktieri Džims Kerijs un Džefs Denjelss gozējās slavas saulītē.

Filmas režisori brāļi Farelli un Džefs Denjelss atzīst, ka jau sen būtu tapis turpinājums, ja Džimam Kerijam nebūtu tik liela slodze – tās dēļ visi projekti arvien atlikti. Tomēr, kā apgalvo viens no režisoriem Pīters Farelli, pirms pieciem gadiem pats Džims Kerijs piezvanījis režisoram un ierosinājis turpināt filmēšanu.

Šajā nedēļas nogalē Latvijā sāk demonstrēt slaveno komēdiju «Stulbs un vēl stulbāks 2». Lai atgādinātu skatītājiem komēdijas «Stulbs un vēl stulbāks» pirmo daļu, piedāvājam interesantus faktus no tā laika uzņemšanas laukuma.

Aina «Mēs nolaidāmies uz Mēness» no filmas «Stulbs un vēl stulbāks»:

Sākumā Loida un Harija lomas bija paredzētas Nikolasam Keidžam un Gērijam Oldmenam, nevis Džimam Kerijam un Džefam Denjelsam. Kad lomai tika apstiprināts Džims Kerijs, režisori ilgi šaubījās, kas varētu kļūt par viņa partneri, līdz Džims Kerijs pieprasīja Džefu Denjelsu. Lai gan režisoriem šis priekšlikums lāgā nepatika, viņi piedāvāja aktierim lomu. Lai viņš atteiktos, režisori solīja smieklīgi mazu atalgojumu – 50 000 ASV dolāru. Par brīnumu, Džefs Denjelss piekrita bez kaulēšanās.

Džims Kerijs ir viens no nedaudzajiem aktieriem, kuriem katrreiz vārds pie rokas, ko atbildēt. Dažkārt režisori pat neesot viņam ļāvuši improvizēt. Frāzes «Nevar būt... Tas ir lieliski. Mēs esam nolaidušies uz Mēness!» un «Gribat dzirdēt visnejaukāko skaņu pasaulē?» radās gluži nejauši, bet visiem palika atmiņā aktiera spilgtās spēles dēļ.

Filmēšanās laikā aktieris Džims Kerijs apmeties slavenajā viesnīcas «Stanley» 217. numurā, kas reiz iedvesmojis Stīvenu Kingu romāna «Mirdzums» radīšanai. Pēc kādām trim stundām aktieris izskrējis no numura un atstājis viesnīcu. Viņš vēl joprojām teic, ka savu mūžu ne kāju nespers šajā viesnīcā, taču neizsakās par to, kā steigšus aizbraucis.

Izrādās, Džimam Kerijam tiešām ir nolauzta priekšzoba maliņa. Aktieris to nolauzis pirms daudziem gadiem – gatavojoties «Stulba un vēl stulbāka» filmēšanai, viņš apjautis, ka bez plombas drīzāk līdzināsies trakajam.

Kas gan būtu domājis, ka režisoriem ienāks prātā alternatīva fināla ideja? Izrādās, pirmās filmas beigas varēja būt pavisam citādas. Lai gan iecerētās beigas bija lieliskas, brāļi Farelli drošības pēc uzņēma otru finālu, kurā ir runa par piedāvājumu Loidam un Harijam pastrādāt viesnīcā. Kā viņi reaģēja uz šo priekšlikumu, noskatieties paši, izmantojot saiti, kas redzama zemāk.

Filmas «Stulbs un vēl stulbāks» alternatīvā beigu aina:

Filmas «Stulbs un vēl stulbāks 2» reklāmkadri:

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu