VID brīdinājumi par «represijām» devuši rezultātus; veiks pārbaudes citās nozarēs (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka /LETA

Iepriekš problemātiskajās nozarēs - autoservisos un zobārstniecībās situācija būtiski uzlabojas, taču Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau pavasarī pievērsīs uzmanību nākamajām nozarēm - lietoto auto tirdzniecībai, kā arī sabiedriskajā ēdināšanai, LTV raidījumam «Rīta panorāma» atklāja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Pētersone stāsta, ka brīdinājumi par «represijām», kas izskanēja pagājušā gada vasarā, ir devuši rezultātu - autoservisu un zobārstniecības jomā ir redzami būtiski uzlabojumi, un var pat teikt, ka šīs jomas ir sakārtotākas. Pašlaik lielas problēmas ir citās nozarēs, kurās nodokļu ieņēmumi «aiziet garām» valsts kasei.

Problemātiskākās nozares pašlaik ir sabiedriskās ēdināšanas iestādes, kā arī lietoto auto tirdzniecība. Paralēli tiks pārbaudīti arī skaistumkopšanas saloni.

Runājot par sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, Pētersone saka, ka ir ļoti daudzi restorāni, kuri nemaksā nodokļus, tādēļ šajā nozarē ir nepieciešamas pārbaudes. Spilgts piemērs tam ir resotrānu tīkls «Gan Bei». Ar šo restorānu vadību VID jau ir bijušas pārrunas.

«Vismaz sarunas laikā likās, ka uzņēmuma «Gan Bei» vadība ir ieinteresēta turpināt darbu. Tāpat viņi ir mainījuši kases sistēmas, nodokļu nomaksā arī ir redzami būtiski uzlabojumi, taču VID turpinās pastiprināti uzraudzīt «Gan Bei»,» teica Pētersone.

Jautāta, vai pastāv iespēja, ka «Gan Bei» varētu tikt slēgts, Pētersone atbild, ka ir kāda robeža, līdz kurai VID mēģina rast kompromisu. Ja to neizdodas rast, tad tiek sākti procesi, kas var novest līdz uzņēmuma slēgšanai. Ir jāsaprot vienu, ka šie uzņēmumi tiks vēroti - ja viņi nemaksās nodokļus, tad tie tiks slēgti. VID jau iepriekš ir slēguši atsevišķus uzņēmumus.

Pētersone atzina, ka ir vairāki pazīstami restorāni, kuros arī ir problēmas ar nodokļu nomaksu, taču to nosaukumi pagaidām netiks atklāti. Sabiedrība par šiem restorāniem uzzinās pēc dažiem mēnešiem, kad tiks uzsākts kriminālprocess.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu