Laikraksts norāda uz, iespējams, galveno «AirAsia» katastrofas iemeslu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Javas jūrā iekritušās lidmašīnas «AirAsia» ekipāža neilgi pirms katastrofas varēja atslēgt borta datora tā nelabojamas kļūmes dēļ, un tas varēja būtiski traucēt pilotiem sarežīgtā situācijā. Par to vēsta izdevums «Bloomberg», atsaucoties uz izmeklēšanai tuviem avotiem.

Tiek vēstīts, ka kļūmes borta datora darbībā tika novērotas vēl nedēļu pirms aviokatastrofas, un pilots veica vairākus reisus zinot, ka lidmašīnas borta dators nedarbojas pareizi.

«Bloomberg» avoti vēstī, ka pēc neveiksmīgā mēģinājuma restartēt borta datoru, piloti to atslēdza. Eksperti norāda, ka šāds solis netraucē izmantot lidmašīnu, taču tika samazināta drošība, kas neļāva pilotam rīkoties bīstamās situācijās.

Pagaidām galvenā versija, kādēļ notika aviokatastrofa, liecina, ka otrais pilots netika galā ar vadāmību, jo lidmašīna pārāk strauji uzņēma augstumu. Ekipāžas komandieris tajā brīdī veica » nestandarta procedūru», taču viņi nespēja labot radušos kļūmi.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 28.decembrī no radariem pazuda «AirAsia» pasažieru lidmašīna ar 162 cilvēkiem. Vēlāk tika atklāts, ka lidmašīna ir iekritusi Javas jūrā, un visi uz borta esošie cilvēki gājuši bojā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu