Kamaniņbraucējs Rozītis apsteidz Kivlenieku un ieņem 15. vietu (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kamaniņbraucējs Riks Kristens Rozītis ar labāk aizvadītu otro braucienu Pasaules kausa (PK) posmā Lillehammeres trasē Norvēģijā apsteidza Ināru Kivlenieku un ieņēma 15. vietu.

Kivlenieks bija trīspadsmitais pēc pirmā brauciena, bet Rozītis 22. vietā. Otrajā braucienā Rozītis uzrādīja vienpadsmito rezultātu un divu braucienu summā pacēlās uz 15. vietu - 1,128 sekundes aiz austrieša Volfganga Kindla, kurš kļuva par uzvarētāju.

Kivlenieks otrajā braucienā uzrādīja 24. rezultātu un noslīdēja abu braucienu summā uz 23. vietu - 1,753 sekundes aiz Kindla.

«Ar pirmo braucienu neesmu apmierināts. Ledus bija cietāks un vējš bija lieks, kā rezultātā pieļāvu daudz kļūdu. Otrais brauciens tiešām izdevās labāks. Iekšēji jūtu, ka ir potenciāls un viss iet uz augšu,» Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Rozīti.

Otro vietu PK posmā ieguva krievs Semjons Pavličenko (+0,054), bet trešo - itālietis Dominiks Fišnallers (+0,146).

PK posms kamaniņu sportā Lillehammerē: vīrieši divu braucienu summa

1. Volfgangs Kindls (Austrija) 1:38,818

2. Semjons Pavličenko (Krievija) +0,054

3. Dominiks Fišnallers (Itālija) +0,146

..15. Riks Kristens Rozītis (Latvija) +1,128

..23. Inārs Kivlenieks (Latvija) +1,753

Tikmēr Zirne, Kivlenieks un Andris Šics/Juris Šics ieņēma 6. vietu komandu stafetē. Latvijas komanda finišēja pēc divām minūtēm un 38,589 sekundēm. Uzvarēja Vācijas sportisti - Dajana Eitbergere, Felikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuriem Latvija zaudēja 1,240 sekundes.

Otrā palika Krievija, no uzvarētājiem atpaliekot tikai 0,007 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Austrija, zaudējot līderiem 0,306 sekundes. Virs Latvijas ierindojās arī Kanādas un ASV komandas, bet sacensībās startēja deviņas komandas.

Kopvērtējumā līderi ar 500 punktiem ir Vācijas sportisti, bet Latvija ar 225 punktiem ir sestā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu