Māra Upmane - Holšteine: «Mūzika palīdz cilvēkiem sakārtot sevi» (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Joprojām t/p «Alfa» skatāma unikāla izstāde - «Redzi mūziku?». Projekta ietvaros bērni, iedvesmojoties no desmit dziesmām, radījuši vizualizācijas taktīlās mākslas formā, paužot savas sajūtas un interpretāciju par šo dziesmu dziļāko jēgu. Vizualizēti ir 10 latviešu mūziķu darbi - vienā no tiem atspoguļota arī grupas «Astro'n'out» dziesma «Tūlīt». Par iespēju bērniem izpausties un mūzikas radīšanu portāls «Apollo» vaicāja grupas solistei Mārai Upmanei - Holšteinei.

Dziesmas «Tūlīt» vizualizācijā redzami vēsi un gaiši toņi. Māra atklāja, ka nebija gaidījusi šādu atrisinājumu: «Man pašai dziesma «Tūlīt» asociējas ar videoklipu, kur ir daudz bērni un rudens krāsas. Te redzami vēsi toņi, kā arī attiecības. Man bija ļoti interesanti skatīties video, kā šis darbs tapa. Pēc tam arī aizdomājos, ka mēs esam pieraduši, ka publika klausās pavirši, taču bērni ir kārtīgi analizējuši pantus.»

Grupas soliste uzskata, ka šis bērniem ir patīkams piedzīvojums un liels notikums. «Ir labi, ka bērni kaut kādā veidā izpaužas un darbojas ar mākslu, it īpaši, ja viņiem tas ir sarežģītāk. Kopš es nodarbojos ar mūziku, arī es pati esmu atraisījusies. Mūzika palīdz cilvēkiem sakārtot sevi.»

Grupas «Astro'n'out» dziesma «Tūlīt» par gada dziesmu tika pasludināta 2012.gadā, taču cilvēkiem mīļa tā ir joprojām. Māra uzskata, ka vislabāk cilvēkiem patīk pozitīvas dziesmas.

«Atslēga droši vien ir tajā, cik piedziedājums ir lipīgs. Kopumā es jūtu, ka labāk strādā pozitīvas dziesmas, arī mums pašiem visi hiti ir ar gaišu noskaņu,» atklāja Māra.

«Forši ir tas, ka mēs grupā esam dažādi. Viens ir vairāk uz džezu, cits atkal vairāk uz roķīgākām lietām. Tad katrs velk to deķīti uz savu pusi un veidojas tas interesantais un foršais kopsaucējs.»

Māra atklāja, ka, rakstot dziesmas, domā, lai tai būtu patīkams saturs, kā arī melodija. Tāds ir grupas mērķis.

Izstāde t/p «Alfa» otrajā stāvā būs aplūkojama līdz pat 11.martam. Paralēli izstādei interneta vietnē «blindart.lv» notiks arī projekta tapušo darbu izsole. Visi izsoles laikā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Strazdumuižas internātvidusskolai.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu