Irāna izsludina karikatūru konkursu par holokausta noliegšanu (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Reaģējot uz franču satīras žurnāla «Charlie Hebdo» nesen publicēto pravieša Muhameda karikatūru, Irāna izsludinājusi karikatūru konkursu par tēmu «holokausta noliegšana».

Konkursu organizē Irānas Karikatūru nams un Sarčešmehas Kultūras komplekss, paredzot uzvarētājam 12 000 dolāru lielu naudas balvu, ziņo laikraksts «Tehran Times».

Iesūtītie darbi būs aplūkojumi Palestīnas laikmetīgās mākslas muzejā Teherānā un citās vietās galvaspilsētā.

Lai gan holokausta noliegšana Irānā nav plaši izplatīta, domājams, ka šis konkurss organizēts kā atbilde «Charlie Hebdo» karikatūrai uz vāka pirmajam pēc Parīzes teroraktiem izdotajam numuram.

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad Irānā rīkots karikatūru konkurss par holokausta noliegšanu.

2006.gadā šādu konkursu sarīkoja laikraksts «Hamshahri», atbildot uz pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu dāņu laikrakstā «Jyllands-Posten».

«Hamshahri» šādi vēlējās nosodīt Rietumu acīmredzamo divkosību jautājumā par vārda brīvību, jo par holokaustu Rietumos netiek pieļautas nekādas diskusijas.

Lai gan Irāna oficiāli nosodīja islāmistu uzbrukumu «Charlie Hebdo» redakcijai un tam sekojošos teroraktus, vairāki simti irāņu protestēja pret žurnāla lēmumu publicēt pravieša Muhameda karikatūru.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu