Deputāts rosina atcelt transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli (643)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (LRA) rosina no 2016. gada atcelt transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli un nepieciešamās izmaksas turpmāk iekļaut degvielas akcīzes nodoklī.

Kā informē deputāts, esošā nodokļa iekasēšanas kārtība ir netaisnīga pret neregulārajiem transportlīdzekļu lietotājiem, jo šobrīd vienādu ekspluatācijas nodokli maksā gan regulārie autobraucēji, gan arī tie, kuri auto izmanto tikai dažas reizes gadā.

Liepiņš uzskata, ka turpmāk transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis būtu jāiekļauj degvielas akcīzes nodoklī, lai par ceļu uzturēšanu un lietošanu atbilstoši maksātu tieši tie, kuri ikdienā izmanto ceļu infrastruktūru.

«Tādejādi nodokļa piemērošana kļūs taisnīgāka un godīgāka pret tiem autoceļu lietotājiem, kuri ikdienā ļoti reti pa tiem pārvietojas. Uzskatu, tas ir tikai taisnīgi, ja par pakalpojumu maksā tas, kurš to patiešām izmanto,» uzsver Liepiņš.

Trešdien Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas sēdē šis jautājums tiks izskatīts kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas ekspertiem, lai laikus sagatavotu visus nepieciešanos priekšlikumus un likumu grozījumus, un jaunā nodokļa apmaksas kārtība varētu stāties spēkā jau no 2016.gada.

Paredzamā nodokļa summa, kas jāpārnes uz degvielas akcīzes nodokli ir aptuveni 50 – 60 miljoni eiro, kas degvielas cenu varētu ietekmēt par dažiem eiro centiem.

Komentāri (643)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu