CSDD: Pieejama informācija par citās valstīs reģistrētajiem transportlīdzekļiem (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Russ Allison Loar, CC BY-NC-ND 2.0

Klientu ērtībām Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) apkopojusi informāciju par veidiem, kā bez maksas iegūt datus par citās valstīs reģistrēto transportlīdzekļu nobraukumu (odometru rādījumi) un tehnisko stāvokli (apskate), informē direkcijā.

Šobrīd pieejama informācija par automobiļiem, kas šobrīd ir reģistrēti vai ir bijuši reģistrēti Lietuvā, Zviedrijā un Dānijā. Turpmāk plānota informācija arī par citām valstīm, kas ir un būs pieejama CSDD mājas lapā: http://goo.gl/DFj4LK.

Publiski atrodamie dati par citu valstu transportlīdzekļiem ir salīdzinoši vispārīgi, pamatā tie pieejami katras valsts valodā un CSDD negarantē to izcelsmi. Savukārt CSDD e-pakalpojumos (https://e.csdd.lv) esošā informācija par Latvijā reģistrēto transportlīdzekļu datiem ir plašāka. Piemēram, informācija par nobraukuma vēsturi pieejama jau par laiku kopš 2000.gadu sākuma, ja vien auto apskate veikta Latvijā.

Lietuva: informācija par Lietuvā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Lietuvas Tehniskās apskates asociācijas mājas lapā: http://goo.gl/X2jZSz. Ievadot transportlīdzekļa VIN (Vehicle Identification Number) vai transportlīdzekļa Lietuvas reģistrācijas dokumenta («tehniskā pase») numuru, pieejama informācija par automašīnas marku, modeli, izgatavošanas gadu, spēkrata kategoriju un tā statusu Lietuvā. Savukārt šīs pašas interneta vietnes sadaļā «TA istorija», pieejami dati par tehnisko apskati (par laiku kopš 2006.gada) un par odometra rādījumiem (par laiku kopš 2009.gada).

Zviedrija: informācija par Zviedrijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Zviedrijas Transporta aģentūras mājas lapā: http://goo.gl/RP8vd. Ievadot transportlīdzekļa Zviedrijas reģistrācijas numuru, pieejama transportlīdzekļa tehniskā informācija un informācija par pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

Dānija: informācija par Dānijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Dānijas Muitas un nodokļu administrācijas mājas lapā: http://goo.gl/XxWxg. Ievadot transportlīdzekļa VIN vai transportlīdzekļa Dānijas reģistrācijas numuru, pieejama informācija par transportlīdzekļa vispārējo tehnisko stāvokli un pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

Kopš pagājušā gada rudens CSDD nodrošinājusi, ka klienti bez maksas var iegūt informāciju par visās Latvijā veiktajās tehniskajās apskatēs fiksēto transportlīdzekļu nobraukumu – odometra rādījumiem, kā arī par pēdējās apskates datiem. Vairāk informācija par CSDD pakalpojumu atrodama šeit: http://goo.gl/C0TR5W.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu