«Charlie Hebdo» abonentu skaits pēc uzbrukuma pieaudzis 20 reizes (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Franču satīras žurnāla «Charlie Hebdo» abonentu skaits pēc islāmistu sarīkotā slaktiņa pieaudzis no 10 000 līdz 200 000, otrdien paziņojis žurnāla pārstāvis.

Žurnāls arī saņēmis 2,37 miljonus eiro ziedojumos. Šī nauda tiks nodota islāmistu uzbrukumā nogalināto cilvēku tuviniekiem.

Bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

«Charlie Hebdo» jaunākais numurs iznāks 25.februārī.

Iepriekšējais žurnāla numurs iznāca 14.janvārī, nedēļu pēc asiņainā slaktiņa, un tā tirāža pārsniedza septiņus miljonus.

Pirms islāmistu pastrādātā nozieguma «Charlie Hebdo» vidējā tirāža bija tikai 30 000 eksemplāru.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu