Ar stāvizrādi «Iekšējās balsis» pie skatītājiem atgriezīsies «Arstarulsmirus» (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aprīlī ar stāvkomēdiju «Iekšējās balsis» pie skatītājiem atgriezīsies mūziķis «Arstarulsmirus» jeb īstajā vārdā Gustavs Butelis, aģentūru LETA informēja iestudējuma mediju komunikācijas koordinators Gundars Strazdiņš.

«Arstarulsmirus» izrādi «Iekšējās balsis» iestudēja pagājušajā gadā, un pie skatītājiem tā nonāca novembrī.

«Ierunājot šīs stāvizrādes radio reklāmas tekstu, kura sākums skan - «Arstarulsmirus stand-up comedy», - es atskārtu, kā to komentētu mana skolas gadu latviešu valodas skolotāja: «Puse reklāmas teksta jau ir pateikta, bet saprotamu vārdu vēl nav bijis.» Atšķirībā no reklāmas teksta izrādē procentuāli ir vairāk saprotamu vārdu,» izsakās iestudējuma autors.

«Iekšējās balsis» ir humoristisks, pašironisks monologs par cilvēka iekšējās pasaules daudzslāņainību. Vērojot savas iekšējās izjūtas, kuras rodas attiecībās ar tuviniekiem, draugiem, apkārtējo sabiedrību un, protams, iekšējo balsu kori, izrādes varonim rodas intriģējošs jautājums: «Kam tad lai sevī īsti tic?»

Meklējot atbildes, «Arstarulsmirus» stāvizrādē «Iekšējās balsis» apkopojis savas reālās dzīves notikumus stāstos par bērnību, vecāku audzināšanas metodēm, pārdzīvotām bērēm, vārda maiņu, alkohola nelietošanu, kautrēšanos runāt par seksu un pat par telepātijas pieredzi. «Nekas no izrādē iekļautā materiāla nav izdomāts, tas viss ir noticis manā galvā vai dzīvē,» atzīst autors.

Stāvizrāde notiks 3.aprīlī un 4.aprīlī Rīgā, kino «Splendid Palace», 7.aprīlī Jelgavas kultūras namā, 10.aprīlī Liepājas Olimpiskā centra «Rožu zālē», 11.aprīlī Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti», 24.aprīlī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors», un 9.maijā Cēsīs, «Vidzemes koncertzālē».

Biļetes nopērkamas interneta vietnē «www.ekase.lv», kinoteātra «Splendid Palace» kasē un citās izrāžu norises vietās.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu