Grieķijai būs jāatstāj eiro zona, norāda eksperts (132)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijai agri vai vēlu būs jāatstāj eiro zona, uzskata bijušais ASV centrālās bankas Federālās rezervju sistēmas (FRS) vadītājs Alans Grīnspens.

Grīnspens nāca klajā ar šo prognozi laikā, kad Grieķijas jaunā valdība, kas noskaņota pret taupības pasākumiem, mēģina panākt, lai tiktu mainīti 240 miljardus eiro lielā starptautiskā aizdevuma nosacījumi. Ir bažas, ka Grieķija nespēs atmaksāt tai piešķirtos kredītus.

«Tā ir krīze, un es nespēju iedomāties, ka tā tiktu viegli atrisināta; faktiski es nespēju iedomāties, ka tā tiktu atrisināta bez Grieķijas aiziešanas no eiro zonas,» Grīnspens svētdien sacīja intervijā britu raidsabiedrības BBC radio.

«Es nespēju iedomāties, ka viņiem (Grieķijai) palīdz atrašanās eiro zonā, un es noteikti nespēju iedomāties, kā tas palīdz pārējai eiro zonai. Un es uzskatu, ka ir tikai laika jautājums, līdz visi sapratīs, ka [Grieķijas] atvadīšanās [no eiro zonas] ir vislabākā stratēģija,» teica Grīnspens.

Grīnspens, kurš bija vadījis FRS no 1987. līdz 2006.gadam, arī sacīja, ka eiro zona nevar turpināt pastāvēt tās pašreizējā formā bez politiskas integrācijas.

Komentāri (132)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu