Atrisināta pusgadsimtu sena mistērija, kas satricināja Čīles futbola pasauli (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Andu kalnos Čīlē atrasta pirms 54 gadiem avarējusi lidmašīna, kuras katastrofa laupīja 24 cilvēku dzīvības, vēstī ārvalstu mediji. 

Zināms, ka avarējušajā lidmašīnā atradās arī astoņi profesionāli futbola spēlētāji.

Lidmašīnu atraduši kalnā kāpēju ekspedīcijas dalībnieki uz dienvidiem no galvaspilsētas Santjago. Ekspedīcijas dalībnieks Leonardo Alboronozs medijiem norādījis, ka precīza atlūzu atrašanās vieta tiek turēta noslēpumā, lai pasargātu no izlaupīšanas.

Lidmašīna «Douglas DC-3» pazuda 1961.gada 3.aprīlī. Lidmašīnā atradās Čīles futbola komandas «Green Cross» vadošie spēlētāji. Mediji norāda, ka šī bija viena no lielākajām neatrisinātajām mistērijām Čīlē, kas satricināja sporta pasauli.

Futbola kluba spēlētāji bija ceļā uz Santjago no izbraukuma spēles. Komandas dalībnieki bija sadalīti divās grupās - katra lidoja savā lidmašīnā. Viena no lidmašīnām nonāca Santjago, bet otra pazuda.

Glābēji pavadīja vairākas nedēļas, meklējot lidmašīnu. Pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem to atrast Čīlē tika sarīkotas simboliskas bēres pazudušajiem sportistiem, kas pulcēja lielu skaitu cilvēku.

Lidmašīnas atradēji vēstījuši, ka notikuma vietā atrastas lidmašīnas atlūzas un cilvēku kauli.

«Green Cross» komanda spēlēja Čīles pirmajā divīzijā līdz 1965.gadā beidzās tās pastāvēšana.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu