/nginx/o/2018/07/21/11018597t1h99f7.jpg)
Sūtu savu recepti uz recepšu konkursu Valentīndienai. Šajā visu mīlētāju dienā našķu un saldumu nevar būt par daudz, tāpēc šis kraukšķis kusīs uz katras mēles!
Mājās cepta «Cielaviņa»
Sastāvdaļas
Bezē biskvītam:
- 450g pūdercukura
- 6 olu baltumi
- 75g miltu
- 270g zemesriekstu
- 2ĒK kartupeļu cietes
Krēmam:
- 6 olu dzeltenumi
- 40g cukura
- 60g ūdens
- 400g mīksta augstākā labuma sviesta
- 4 ēd.k. kakao pulvera
- 100g nevārīta kondensētā piena
- 50g ruma
Dekorēšanai:
Dekorēšanai var izmantot ko vien sirds kāro, es izmantoju riekstus un šokolādes skaidiņas
Pagatavošana:
Biskvīts:
Cepeškrāsnī uz sausas pannas apgrauzdē riekstus. Atdzesē, atbrīvo no miziņām un ar nazi sasmalcina. Sausā traukā puto olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, puto līdz, apgāžot bļodu otrādāk, olbaltums nekrīt ārā. Tad masā iecilā apgrauzdētos riekstus, izsijātus miltus un kartupeļu cieti.
Uz cepampapīra no masas veido trīs vēlamo formu un lielumu kārtas. Cepeškrāsnī kaltē ~1h 100 grādos.
Krēms:
Ūdeni ar cukuru vāra uz nelielas liesmas līdz veidojas sīrups. Saputo olu dzeltenumus, lēnām pieputojot uzvārīto sīrupu, sviestu un kakao pulveri. Beigās klāt pievieno arī rumu un kondensēto pienu. Krēms gatavs- atdzesē to ledusskapī.
Kad krēms atdzisis un bezē biskvīts ir gatavs, sāk veidot kūku. Krēmu sadala vienmērīgi visām kārtām. Dekorē pēc sirds patikas.
Lai labi garšo un kūst uz mēles!