Pieaug degvielas cena (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sekojot naftas produktu cenu izmaiņām, kopš vakardienas degvielas cena benzīnam un dīzeļdegvielai mazumtirdzniecībā ir pieaugusi par vienu centu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā «Statoil Fuel&Retail Latvia».

Kā skaidro uzņēmuma degvielas kategorijas vadītājs Armands Žubulis, patlaban, salīdzinot ar janvāra vidu, degvielas produktu cenas pasaules biržās ir pieaugušas attiecīgi par 29% benzīnam un par 23% dīzeļdegvielai.

Patlaban vidējā 95.benzīna un dīzeļdegvielas cena «Statoil» degvielas uzpildes staciju tīklā ir 1,084 eiro par litru.

Kā liecina LETA degvielas cenu apskats, kopš vakardienas cenu par vienu centu litrā ir paaugstinājuši arī degvielas tirgotāji «Lukoil» un «Neste». «Lukoil» litrs benzīna šodien maksā 1,073 eiro un dīzeļdegviela - 1,076 eiro, bet «Neste» - 95.markas benzīna un dīzeļdegvielas litrs maksā 1,067 eiro litrā.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas kāpumu saistībā ar naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC prognozēm par jēlnaftas ieguves apjoma kritumu ASV. ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena marta piegādēm pirmdien tirdzniecības sesijas noslēgumā palielinājās par 1,17 dolāriem - līdz 52,86 dolāriem (46,88 eiro) par barelu. Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena pieaugusi par 0,54 dolāriem - līdz 58,34 dolāriem (51,74 eiro) par barelu.

Iepriekšējo reizi Latvijas degvielas tirgotāji palielināja degvielas litra cenu par diviem centiem litrā 5.februārī.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu