Mūzikas namā «Daile» mazajiem skatītājiem «Čigānmeitēns Ringla» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. februārī un 2. martā Mūzikas namā «Daile» notiks muzikāla izrāde mazajiem skatītājiem un ģimenēm «Čigānmeitēns Ringla», portālam «Apollo» vēsta Mūzikas nama pārstāvji.

Erika Ādamsona «Čigānmeitēns Ringla» ir jau vairākām paaudzēm atpazīstams darbs, un jaunradītais inscinējums darbam rosina mazos skatītājus izprast valodu, saskatīt sakritības un mudina domāt līdzi un izvērtēt darbības situācijas. Izrāde ir viegli uztverama bērniem pirmsskolas vecumā, kā arī skolas bērniem un ģimenes apmeklējumiem.

«Erika Ādamsona dzejā rakstītais stāsts ar Margaritas Stārastes ilustrācijām pie manis nonāca pavisam nejauši. Laiku īsinādams, sāku to lasīt, līdz tā aizrāvos, ka nemanīju - stāsts jau galā. Pirmoreizi lasot šo darbu, iztēlojos to kā izrādi bērniem. Laikā, kad katrs bērns iebāzis savu degunu mobilajā tālrunī vai datora draudīgajās dzīlēs, ir svarīgi atgādināt, ka ir arī rotaļas, stāsti, kuros ar fantāzijas un iztēles palīdzību mēs varam būt jebkas un nokļūt jebkur. Tāds arī ir šis stāsts - sapnis, kurā aktieri ar vienkāršiem, atraktīviem paņēmieniem kļūst gan par visdažādākajiem cilvēkiem, gan - dzīvniekiem un ar savu meistarību spēj pārvērst nakti par dienu un ziemu par vasaru. Ļoti ceru (tāds arī ir izrādes mērķis), ka šis skatuves darbs atgādinās bērniem, cik jautra un pasauli izzinoša var būt rotaļāšanās un stāstu stāstīšana,» tā par izrādi komponists Jānis Lūsēns.

«Tā kā katru vakaru simtiem tūkstošu māmiņu stāsta savam mazulim kādu pasaku vai stāstu, tad lai šis stāsts par Čigānmeitēnu Ringlu kļūst par vienu no tiem.»

Iestudējums ir pasakas un mūzikas kopskanējums teātra mazākajiem skatītajiem un ģimenēm. Tā pamatā ir Erika Ādamsona pasaka, kurai Jānis Lūsēns radījis libretu un mūziku dziesmām ar Erika Ādamsona un Ineses Zanderes vārdiem. Izrādē darbojas pieci lomu atveidotāji un īpaši aizraujoši ir vērot aktieru pārtapšanu vairākos tēlos, kuri izrādē pēc libreta kopumā atveidos divpadsmit lomas.

Iestudējuma režisore - Paula Pļavniece, scenogrāfe - Marija Rozīte, kostīmu māksliniece - Ieva Veita, horeogrāfe Katrīna Albuže. Lomas atveido - Baiba Neja, Liena Šmukste, Kaspars Pūce, Artūrs Putniņš un Mārtiņš Upenieks. Teju visu izrādi papildinās Jāņa Lūsēna radītās dziesma un mūzikas skaņas, atainojot pasakas varoņu darbību un vidi.

Izrādei tapusi programma ar dažādām spēlēm, atjautības uzdevumiem un CD, kurā ierakstītas izrādes visas 10 dziesmas.

«Čigānmeitēns Ringla» izrādes Mūzikas namā Daile, Kr. Barona ielā 31, skatāmas 16. februārī plkst. 18.00 un 2. martā plkst. 18.00.

Biļetes pieejamas «Biļešu Paradīze» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu