Zatlers: Draudu līmenis šobrīd ir pavisam cits (227)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eksprezidents Valdis Zatlers piekrīt aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) norādījumam, ka būtu jāpalielina karavīru skaits Latvijā.

Zatlers intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma», runājot par teritorijas aizsardzību, sacīja, ka mēs nevaram visu laiku piesegt ar minimālu karavīru skaitu. Zatlers pauda, ka karavīru skaitam jābūt lielākam.

«Arī draudu līmenis nav tāds, kāds bija 2007.gadā, tagad ir pavisam cits draudu līmenis,» viņš sacīja.

Zatlers norādīja, ka 2007.gadā arī NATO karavīru skaits Latvijā bija pavisam cits. «Mums pašiem jābūt organizatoriem,» viņš sacīja.

Vērtējot Minskas miera sarunu iznākumus, Zatlers pauda piesardzību. Viņš norādīja uz kārtējo Ukrainā iebraukušo «humāno konvoju» un apšaubīja, ka tajās atrodas segas.

Lūgts komentēt izskanējušās ziņas, ka situācija Ukrainā atkal varētu saasināties aprīlī, Zatlers sacīja, ka daudz kas būs atkarīgs no tā, cik cieta būs Rietumvalstu, Eiropas Savienības, Vācijas, Francijas, ASV un mazo valstu nostāja.

Viņš aicināja nevērtēt par zemu mazo valstu, tostarp Latvijas, lomu šajā jautājumā.

Komentāri (227)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu