Mūzikas namā «Daile» iestudējums «Vēstule draugam»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas namā «Daile» 22. februārī plkst. 13.00 būs skatāms uzvedums, kurā Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša saraksti, kā arī abu dzejnieku dzejas rindas un ierakstus no Imanta Ziedoņa kancelejas grāmatām, izspēlēs Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, portālam «Apollo» vēsta Mūzikas nama «Daile» pārstāvji. Iestudējuma muzikālās partitūras veidojis Jēkabs Nīmanis.

Vēstules ir humora un ironijas pilns padomju laika tēlojums. Tas izpaužas ne tikai tekstā, bet reizēm arī noformējumā, kad vēstules tiek rakstītas, piemēram, uz veidlapām ar attiecīgu padomju laika rekvizītiem.

Vēstules abu dzejnieku starpā bija trāpīgas un un parāda abu dzejnieku precīzo jušanu vienam par otru - kā viņi abi viens otru ir sapratuši, kā viņi abi ir viens otru izjutuši. Tās ataino abu dzejnieku vientulību, lielas personības vientulību, zināmā mērā pat smeldzi. Vēstulēs abpusēji bieži izskan vārdi par to, cik reti iznāk satikties, kā viņi mēnešiem ilgi viens no otra pazūd, tai pat laikā parādot arī to brālību, kas starp abiem pastāvēja.

Vēstules ir smalkas ironijas caurstrāvotas, tāda ampelēšasnās starp abiem dižgariem, kas tiek izspēlēta uz skatuves:

«Ojār, tu ragulops...»

«Sveiks, vecais lop.»

«Un sveiks Tu, pazudušais ūdenstorni...»

«Meisenes porcelāna naktspod!

Biļetes pieejamas «Biļešu Paradīze» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu