«If» apdrošina stacionāros fotoradarus (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kompānija «If» apdrošinājusi fotoradarus, kas paredz jebkāda veida bojājumu rašanos, tostarp ļaunprātīgu bojāšanu. Katras iekārtas atjaunošanas vērtība ir noteikta 53 000 eiro apmērā, un tās apdrošinātas uz vienu gadu, portālu «Apollo» informēja kompānijā. 

«Saskaņā ar noslēgto līgumu starp CSDD un apdrošināšanas sabiedrību «If» Apdrošināšana, pakāpeniski līdz ar pārējo stacionāro fotoradaru darbības sākšanu tie tiks arī apdrošināti, lai fotoradarus aizsargātu pret jebkādu neparedzētu bojājumu rašanos. Iepriekšējā fotoradaru darbības pieredze Latvijā liecina, ka visbiežāk tie cieta no vandalisma. Šī brīža noskaņojums sabiedrībā ir krietni racionālāks, un fotoradari tiek uztverti kā viens no satiksmes drošības uzlabošanas veidiem. Turklāt par to aizsardzību gādā vairākas tajos iebūvētas drošības iekārtas,» informē «If» Apdrošināšana Īpašuma produkta vadītājs Endijs Melecis

Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotajā konkursā par «Doplera» principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums «Reck», un pirmās divas mērierīces uz Latvijas ceļiem jau sākušas darboties. Apdrošinātie fotoradari atrodas uz ceļa Rīga-Jelgava pie pagrieziena uz Brankām un uz jaunā Rīgas-Kokneses ceļa pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems-Sigulda-Ķegums.

Latvijā ir izvietoti Nīderlandes uzņēmuma «Gatso» fotoradari, kas ir zināmi vairākus gadu desmitus un tiek izmantoti apmēram 60 pasaules valstīs. «Doplera» principa ātruma kontroles sistēmas pamatā ir pāri ceļam vērsta radara kūļa tehnoloģija, izmantojot ciparu fotokameru pārkāpuma fiksēšanai un iegūtā pārkāpuma attēla saglabāšanai. Sistēma ir aprīkota ar integrētu zibspuldzi izmantošanai gaišā un tumšā diennakts laikā, un tā ir sinhronizēta ar fotokameru.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu