Straujuma: Porošenko maijā ieradīsies Rīgā (107)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko maijā ieradīsies Rīgā uz Austrumu partnerības samitu, pirmdien Rīgas Ukraiņu vidusskolā, atbildot uz skolēnu jautājumiem, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

«Jā, es domāju, ka viņš būs, viņš gatavojas,» taujāta, vai Porošenko ieradīsies Rīgā, atbildēja Straujuma. Ukrainas prezidenta intereses samitā būs progress vīzu liberalizācijas jautājums.

Straujuma arī minēja, ka skola varētu uzaicināt Porošenko ciemos.

Ministru prezidente Rīgas Ukraiņu vidusskolu apmeklēja pēc nedēļas nogales vizītes Ukrainā, Kijevā, kur notika Maidana gadadienas pasākumi.

Jau ziņots, ka viena no Latvijas prioritātēm prezidentūras ES Padomē laikā ir sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm - Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu un Ukrainu.

Organizējot samitu, Latvija aktīvi virzīs Austrumu partnerības politiku ES līmenī, tā sekmējot Austrumu partnerības valstu tuvināšanos ES, kā arī īstenos savas nacionālās intereses, attīstot divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm, iepriekš informēja prezidentūras sekretariāts.

Samits norisināsies maijā.

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu