Maizītis: SAB jau vairāk nekā gadu strādā pastiprinātā režīmā (48)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) jau vairāk nekā gadu strādā pastiprinātā režīmā, jo netālu no Latvijas robežām notiek karš, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atzina SAB priekšnieks Jānis Maizītis.

«Darbs jau vairāk nekā gadu ir pavisam citā intensitātes līmenī, jo galu galā netālu no mūsu robežām notiek karš. Mēs esam NATO. To nevajadzētu aizmirst nevienam - ne valsts iekšpusē, ne ārpusē. Tās ir garantijas un saistības. Tāpat, ja diskutē par drošību, tas ir pamatkritērijs,» viņš teica.

Maizītis tikšanās laikā iepazīstinājis prezidentu ar aktualitātēm SAB darbā, ģeopolitisko situāciju, kā arī ar to, kāda SAB izpratnē ir ģeopolitiskā situācija Latvijas iekšpolitikā.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents otrdien tiekas ar atbildīgajiem dienestiem un pārrunā valsts drošības jautājumus.

Bērziņš otrdien pēcpusdienā tiksies arī ar Militārās izlūkošanas un drošības dienesta pārstāvjiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar prezidentu izteicās, ka Latvijas drošības iestādes ir gatavas atbildēt uz apdraudējumiem.

«Valsts drošības iestādes ir gatavas dažādiem scenārijiem. Mums ir [zināmi] precīzi hibrīdkara elementi. Protams, vienmēr var rasties jauni apdraudējumi - gan informācijas telpā, gan informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī dažāda veida provokācijas. Visiem šiem elementiem mūsu drošības iestādes ir gatavas,» sacīja Straujuma.

Premjere arī iepriekš paudusi, ka daži hibrīdkara elementi Latvijā jau ir jūtami, piemēram, notiekošais informācijas telpā.

«Mēs jūtam paziņojumus, kas nāk no dažādām Krievijas amatpersonām par cilvēktiesībām Latvijā. Tas ir viens no elementiem. Mūsu drošības iestādes strādā, un es esmu pilnīgi pārliecināta par viņu spēju novērst gan kiberuzbrukumus, gan dažādas provokācijas, kas varētu būt sagaidāmas,» teica premjere.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu