Satiksmes ministrs dosies vizītē uz Krieviju (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss dodas darba vizītē uz Krieviju un ceturtdien, 26.februārī, tiksies ar Krievijas Transporta ministru Maksimu Sokolovu, portāls «Apollo» uzzināja Satiksmes ministrijā.

Satiksmes ministrs Krievijas kolēģi informēs par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm un transporta jomas prioritātēm, kā dzelzceļa jautājumiem (4.dzelzceļa pakotne), aviācijas jautājumiem, sadarbību transporta jomā ar trešajām valstīm, attīstot potenciālos transporta tīklus.

Matīss informēs Sokolovu par 29.-30.aprīlī, Rīgā notiekošo 3.ASEM valstu transporta ministru Augsta līmeņa sanāksmi, kuras tēma - Eirāzijas multimodālo transporta savienojumu attīstība - esošā situācija un nākotnes attīstības iespējas. Šajā forumā valdības pārstāvji, kopīgi ar starptautisko organizāciju, augsta līmeņa biznesa, transporta nozares pārstāvjiem analizēs un debatēs par esošajām loģistikas piegādes ķēdēm, kādas tās ir, kādas ir pastāvošās problēmas, kuras nepieciešams risināt globāli.

Satiksmes ministrs uzaicinās Sokolovu apmeklēt forumu Rīgā.

Abu valstu transporta ministru tikšanās laikā tāpat plānots pārrunāt Latvijas - Krievijas transporta jomas aktuālos jautājumus un iespējas to tālākā attīstībā, tostarp līgumprojektu sagatavošanas gaitu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi, kā arī par sadarbību meklēšanas un glābšanas darbos Baltijas jūrā.

Satiksmes ministru darba vizītē pavadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, Latvijas - Krievijas SVK Latvijas puses vadītāja vietnieks Kaspars Ozoliņš, VAS «Latvijas dzelzceļš» valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Latvijas - Krievijas SVK Transporta darba grupas Latvijas puses vadītājs Uldis Reimanis, ministra Biroja vadītāja Līga Līce.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu