«Saskaņas» vadība satraucas par žurnālistu negaidītu vizīti (195)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Klusu un bez īpašas reklāmas partijas «Saskaņa» birojā Spīķeros piektdien uz pirmo sanāksmi sanāca partijas jauniešu organizācija «Restart.lv». Biedrība reģistrēta pirms mēneša. Tās valdes locekļi – Svetlana Savicka un Andris Morozovs. «Nekā Personīga» filmēšanas grupas ierašanās rīkotājos radīja satraukumu.

Svetlana Savicka, biedrības «Restart.lv» valdes locekle:

Sveicināti. Mums šodien ir slēgts pasākums.

Jo?

Jo tā ir pirmā tikšanās un mēs neplānojam šodien televīziju.

Kāpēc?

Tāpēc, ka mums ir iekšēja saruna.

Kas ir «jūs»?

Jauniešu organizācija «restart.lv».

Andris Morozovs, biedrības «Restart.lv» valdes loceklis:

Tā it kā nebija domāts, ka mēs presi piesauksim. Tā būs jauniešu organizācijas pirmā sapulce un pa lielam mēs stāstīsim, ko mēs gribam darīt. Bet vai publiski.

Nu tas jau ir tas interesantākais, ko jūs gribat darīt.

Nu jā, bet vai publiski es gribētu teikt uzreiz visai Latvijai. To es negribētu. Kas sanāks no tā – es pats vēl nezinu.

Biedrība dibināta, lai kā teikts tās statūtos «audzinātu jaunu politiķu paaudzi, kura pārstāvēs partiju «Saskaņa» visos valsts pārvaldes un pašvaldības līmeņos un veicinās starptautisku sadarbību ar citu valstu jaunatnes organizācijām». Kad ar jauno iesaukumu ierodas satikties Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš un Rīgas mērs Nils Ušakovs, raidījuma filmēšanas grupa tiek izklikta aiz durvīm.

Nils Ušakovs, Rīgas mērs, «Saskaņa» valdes priekšsēdētājs:

Jūs varat pēc būtības – viss.

Kāpēc?

Nu tāpēc, ka mums ir partijas pasākums.

Partijas pasākumi parasti ir slēgti?

Mēs esam brīvi izvēlēties formātu.

Ja? Aptuveni kā Lindermans. Lindermans vienīgais mūs ir izmetis laukā uz ielas.

Aizej pafilmē Vienotības valdes sēdi.

Nu, kāpēc nē?

Nu, ja tev ļaus filmēt, es tev būšu parādā. Varam saderēt.

Šis jau nav Saskaņas valdes sēde. Šis pasākums ir jauniešu organizācijas dibināšana.

Pilnīgi pareizi. Organizācija ir dibināta ar valdes lēmumu, tagad notiek pirmais pasākums, bet paldies par uzmanību. Mēs esam gatavi visas intervijas, preses konferences, bet pasākums ir slēgts.

Kāpēc?

Tāpēc, ka tas ir mūsu formāts. Tā kā jauku tev vakaru.

Kādi ir organizācijas plāni un mērķi, «Saskaņa» skaidrošot kaut kad vēlāk. Visticamāk, tās dibināšana iezīmē Ušakova vēlmi partiju padarīt mūsdienīgu un pamazām atbrīvoties no ierindas biedriem, kas atbaida latviešu vēlētājus.

Starp viņiem varētu būt ar dažādām radikālām kustībām saistītie. Piemēram, Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs. Viņš vada biedrību «Apvienība pret nacismu». Sociālajos portālos viņš lepojas ar piedalīšanos Krievijas televīzijas raidījumos un draudzīgām saitēm ar «bronzas kareivja» grautiņa rīkotājiem Igaunijā. Pankratovs ir arī starptautiskās organizācijas «Pasaule bez nacisma» aktīvs biedrs. Vai Pankratova apkarojamais nacisms un fašisms Latvijā ir problēma partijas vadība atbild negribīgi. Pankratovs no žurnālistiem aizmūk un ieslēdzas domes kabinetā.

Komentāri (195)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu