Kashuks: Latvijā tiek novērtēti arī elektroniskās mūzikas pārstāvji (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu producents un izpildītājs Kashuks ir viens no uzlecošajām zvaigznēm pašmāju mūzikas pasaulē. Aizvadītajā nedēļā viņa albums «Piece of a chance, Pt.3» ieguva «Zelta Mikrofonu» kā labākais elektroniskās mūzikas albums, tāpēc, lai uzzinātu, ko varam gaidīt no viņa tālāk, portāls «Apollo» aicināja Kashuku uz nelielu interviju.

Reiz intervijā ar «Tvnet» jau minēji, ka šis, trešais albums, kurš tikko ieguva «Zelta Mikrofonu» ir vislabāk nostrādātais. Vai vari pastāstīt, kas ir tās nianses, kas, kā pats minēji, tev palīdzēja to izdarīt?

- Taisot pirmo un otro albumu es vēl «taustījos» un īsti nezināju, ko gribu dzirdēt un kā tam vispār būtu jāskan. Tas bija kā ģenerālmēģinājums trešajam albumam. Trešais skan viskvalitatīvāk, jo laika gaitā esmu papildinājis savas zināšanas un izkopis savu skanējumu. Jātēmē augstāk - to es saprotu visu laiku. Ir tik daudz ideju, vēl tik daudz skaņas sēž manā galvā un katra nākamā grib pārspēt iepriekšējo.

Katrs no «Piece of Chance» albumiem ir kļuvis arvien kvalitatīvāks un izskatās, ka šobrīd tu kāp tikai uz augšu. Kāds būs tavs nākamais solis mūzikā?

- Nākamais solis jau gandrīz ir piezemējies. Jau labu laiku taisu relīzi, kur ierakstīju dzīvās skaņas un izmantoju tikai tās, lai izveidotu savus mistiskos instrumentus. Relīzes publikācijas datums varētu būt marta beigās, bet tas vēl drīzumā tiks precizēts sociālajos tīklos.

Saņemot «Zelta Mikrofonu» minēji, ka tas ir tikai sākums. Kādi ir tavi plāni saistībā ar 2015.gadu un nākotni vispār? 

- Strādāju pie relīzes, bet domāju, ka šogad tas noteikti nebūs viss. Gaidāmi jauni remiksi, sadarbības ar citiem māksliniekiem, bet tas pagaidām lai paliek noslēpumā.

Esmu dzirdējusi, ka esi saņēmis piedāvājumus strādāt arī ar ārvalstu producentiem. Pametīsi Latviju? Vai vari par to pastāstīt vairāk?

- Informācija nav gluži patiesa. Ir bijuši pāris piedāvājumi, bet ne tādi, kas man liktu pamest savu valsti. Domāju, ka elektroniskās mūzikas scēnai Latvijā ir kur augt, īpaši pēc balvas saņemšanas sāku just, ka arī Latvijā tiekam novērtēti.

Ja tev vajadzētu šo trešo albumu aprakstīt vārdiem, kādi tie būtu?

- «Piece of a Chance, Pt.3» ir albums pilns ar sajūtām. Principā šo albumu nevar raksturot vārdiem, tas ir jānoklausās, jo mana mūzika runā caur sajūtām, tā ir jājūt. Atmosfēra. Mīlestība. Siltums.

Kashuks ir dzimis 1991.gadā. Doma par savas mūzikas radīšanu viņam sākās kā mazs joks, tomēr dažus mēnešus vēlāk šis joks kļuva par diezgan nopietnu lietu. No 2009. līdz 2012. gadam Kashuks ir strādājis par producentu vairākiem Latvijā labi zināmiem hiphopa māksliniekiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu