Lavrovs nosoda Ņemcova slepkavības «politizāciju» (112)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību nedrīkst izmantot politisko rēķinu kārtošanai, pirmdien sacīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

«Mēģinājumi izmantot Borisa Ņemcova atbaidošo slepkavību politiskiem mērķiem ir zaimošana,» norādīja ministrs.

«Mums ir jānovērš jebkāda cilvēktiesību jautājumu politizēšana vai arī, vēl ļaunāk, to izmantošana konfrontācijas uzkurināšanai,» ANO Cilvēktiesību padomē Ženēvā sacīja Lavrovs.

Viņš solīja, ka vainīgie piektdien notikušajā slepkavībā tiks saukti pie atbildības, piebilstot, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzņēmies kontroli pār izmeklēšanu.

Ņemcovs, prezidenta Borisa Jeļcina laiku Krievijas valdības vadītāja vietnieks un bijušais Nižņijnovgorodas apgabala gubernators, bija viens no redzamākajiem Putina politikas kritiķiem. Viņš nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā un apsūdzēja Putina režīmu korupcijā.

Ņemcovs tika nošauts piektdien vakarā Maskavā līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovs tiks apglabāts otrdien Maskavas Trojekurovas kapos. Pirms tam no plkst.10 līdz 14 Maskavas Saharova centrā notiks atvadīšanās no noslepkavotā politiķa.

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu