Lietuvas ministrs dosies uz Ņemcova bērēm; Latviju augstākās amatpersonas nepārstāvēs (134)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs paziņojis, ka dosies uz Krieviju, lai piedalītos Borisa Ņemcova bērēs – viņš par to pavēstījis savā sociālā tīkla «Twitter» kontā. Savukārt Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma (V) neuzskata, ka kādai augstai amatpersonai būtu jādodas uz Ņemcova bērēm.

«Dodos uz Maskavu, lai izrādītu cieņu Borisam Ņemcovam, viņa drosmei un uzskatiem. Brīvības vērtības nekad nemirs,» Lietuvas ministrs ierakstījis savā sociālā tīkla «Twitter» kontā.

Savukārt, kā vēsta aģentūra BNS, Latviju Ņemcova bērēs pārstāvēs Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Zanda Kalniņa – Lukaševiča un Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V).

Straujuma gan neuzskata, ka kādai augstākajai valsts amatpersonai būtu jāpiedalās šajās bērēs. Viņa žurnālistiem norādīja, ka «Ņemcova kungs nav prezidents, kā arī valdības vadītājs, bet gan demokrātisks opozīcijas līderis Krievijā, tādēļ mēs sūtām Ārlietu ministriju, lai parādītu godu».

Ņemcovs otrdien tiks apglabāts Trojekurovas kapsētā Maskavā, un uz viņa bērēm dosies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Komentāri (134)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu