Kalniete Krievijas lidostā saņem «interesantu» pavēsti (359)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sandra Kalniete/Twitter

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V), kuru Krievija lēmusi neielaist valstī, lidostā saņēmusi pavēsti, kurā teikts, ka viņa Krievijā nedrīkst iebraukt līdz 2019.gada 10.novembrim.

Kalniete attēlu ar saņemto pavēsti publicējusi sociālajā tīklā «Twitter», kurā pirmdien aktīvi ziņoja par notikumu attīstību, ielidojot Krievijā.

Kalniete atzīmē, ka mēģinājums iebraukt Krievijā līdz šim laikam varot tikt krimināli sodīts. Viņa gan nevarēja izskaidrot, kāpēc termiņš ir tieši 2019.gadā, norādot: «Nezinu gan, kāpēc 2019. Putina laiks?»

Kalniete aizturēta Šeremetjeva lidostā. Viņa bija devusies uz piektdien Maskavā nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bērēm, taču saņēma atteikumu.

Šī nav pirmā reize, kad Krievijā nav ielaists EP deputāts. Pagājušā gada septembra nogalē Krievijā netika ielaista EP deputāte Rebeka Harmsa. Tolaik Krievijas vēstnieks Eiropas Savienībā (ES) Vladimirs Čižovs paziņoja, ka deputāte iekļauta Krievijā nevēlamo personu sarakstā saistībā ar ES noteiktajiem ierobežojumiem vairākiem Valsts domes deputātiem.

LETA jau vēstīja, ka pēc ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lūguma uz Ņemcova bērēm dosies ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) un Kalniete. Tāpat bēres apmeklēs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Kā ziņots, pagājušās nedēļas piektdienas vakarā Maskavas centrā ar vairākiem šāvieniem tika nogalināts Krievijas opozīcijas politiķis Ņemcovs. Slepkavības vietā tika atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

Komentāri (359)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu