/nginx/o/2018/07/21/11020981t1hf5b4.jpg)
Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes) pirms 100 gadiem pierakstīta recepte.
Priekš 4 personām:
Sagriež 2 mārciņas (1 mārciņa - 400g) mīkstas vērša gaļas pirksta biezuma šķēlēs, izklapē katru gabalu, apkaisa ar drusku sāls un miltiem. Kādā kastrolītī pa tam izkausē 1 karoti sviesta ar tikpat daudz nieru tauku, ieliek iekšā gaļu un uz mazas uguns apcep brūnu.
Tad pieliek klāt 1 smalki sagrieztu sīpolu, 2 karotes sarīvētas rupjas maizes, pieliek tik daudz vārīta ūdens (vai buljona), ka gaļa apņemta, un cep nu aizvākotu 1 stundu.
Tad pieliek virces, lauru lapu, kādas pāris karotes skābu krējumu un virina vēl kādu laiciņu.
Klāt dod novārītus kartupeļus.
Ja zosti grib pikantāku, tad var pielikt tomātu pirē un drusku paprikas, arī sēnes, kā baravikas vai bērzlapes, pie šīs zostes ļoti noderīgas.
Recepte no izdevniecības «Zvaigzne ABC» izdotās leģendārās Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes) pavārniecības mākslas grāmatas. Šī grāmata bija ļoti populāra, tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.